School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 16_018

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 16_018

1. Eadaighe,
    An sort eadaighe a bhí ag na daoine fado. Culaide flainnean a biod ag na daoine agus baniní Flainnin. Deaman na talur iad Ní raib an meid talurí ar san uair is ata aois bhiod na talurí san sean aimsear ag dul thart o theact ag dheanam an obair sin.
    Bhí eadaighe cailocha acu (b) (ag) dheanann na mna iad Ní raib eadaighe talur ag na daoine san am sim.
    Tá go leor talurí ann anois agus (siad na daoine) ceannuighe na daoine an eadaighe sin mar tá (siad) an eadaighe sin nios féar agus tá theas mhaith ins an eadaighe [prus]? in,
    Mártan Ó Máille
    Gob na hAirde, Co. Mayo