School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_023

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_023

1. (continued from previous page)
    ag dul abalac istighe ins na teac agus amuig ins na gairic bhíonn siad istig ins gac cóineal agus gan geach as ins an oidhche gcealac na goinilin bhíonn gac paistí amuig ins an oidhche sin ma mbeid sé mait bhíonn gcealac mór an mar deice an [?] agus bhíonn gac páistí ag dul abalach.
  2. Iarcaí
    Bhíonn sgata daoine ina suide ar an orlar agus maide acú agus abrocaid duine acú iarcaí bhó maoil agus togaige í agus togann cuid gan na daoine an maide agus cen an meid a fagus an maide ar an orlar agus cuireann duine aon tuice (?) ar adain na daoine a tog an maide den orlar agus abrócaid daoine eile acu iarcai iarcai seilamide agus togaige cuid acu na maide agus fagann cuid eile an maide ar an orlar agus cuireann duine eile acú tuice ar eadan na daoine a dfag an maide
    Pádraig Ó Móráin
    Cnoc na Ceasach, Co. Mayo