School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_022

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_022

1. Bhíonn scata páistí ar cual a ceile agus greim acu air a ceile bhíonn an duine is mo ideasac agus e ag sabhall na daoine taobh eile i mo leigeann an sionnach i leab ar duine de na paiste tá taobh thiar den duine sin mo beid an duine sin cuirfidh amach as an chluice.
    An Sagart Paroiste bhíonn na daoine móra dhá imirt gcomnaicdi. Bhíonn beilt ag an duine is mó agus do cuirn siod ainm ar gac duine Seo iad na ainm a bhíonns ar na daoine capain dearag capain bán capain dub capain buige agus go leor dath éile bionn slat acu agus bionn siad dhá buile an duine nac bfuil is acu an ainm a bhíonns or na duine éile.
    Pádraig Ó Móráin
    Cnoc na Ceasach, Co. Mayo
    Tomás Ó Móráin

Bhíonn scata páistí ar cual a ceile agus greim acu ar a cheile...

Bhíonn scata páistí ar cual a ceile agus greim acu air a ceile bhíonn an duine is mo ideasac agus é ag sabhall na daoine taobh eile i mo leagan an sionnach i leab ar duine de na páiste dá taobh thiar den duine sin nó bheidh an duine sin cuirfidh amach as an chluiche.