School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_021

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_021

1. Sean Scealta.
    1. Bhí sionnac agus gobair ag dul thart lá bhí tart mór ortaí thainig siad go dtí tobar cuaid siad sios sa tobar agus dol siad a siat dubairt an sionnac leis an gobair a dhá cois toisig a cuir suas ar bruac an tobar cuir an gobair suas a cosa agus cuaid an sionnac suas agus dimtig leis agus dfag sé an gobair innsin.
    2. Bhí fear an fado agus an t-ainm a bhí air Padraic Caca diob sé ag gabair ag sagrat lá amain cuir an sagrat Padraic ag obair dubairt sé leis na buideal a raib an uisge beata bainte asta a cuir isteac ins na boscaí bhí sé ag ol braon den uisge beata ar bit a bhí fagta san mbaideal. Connaic an sagrat é agus dubairt sé leis gar sa saigdhiuire marb a bhí ionnta uilig dubairt Padraic maith an beideal gur [irtab]? an sagrat ag daule
    Pádraig Ó Móráin
    Cnoc na Ceasach, Co. Mayo