School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_009

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 14_009

1. Sean Paidreacha.
    1. In gairdin pardis tá an paidirín pairteach, moladh na mná nach raibh uirthi ariamh aon lucht. Iasa mhuire agus a rí na grasta, nar feiceadh tú fár ar mó anam bocht.
    Ag dul a chodlad.
    2. Ceitre connail ar mo leabaidh; ceitre aingeal air go maidin ma fhan-sa bas as seo maidin Flaitheas Dé go raib ar mo anam.
    Nuair a bhéis ta sa leabaid.
    3. Réir Dé go [ndeineraid,]? beatha na naomh go dtuillimíd, céol na n-aingeal go gcloisimíd agus radharc na bFlaitheas go [breicimíd.]?
    Ar fuid an láe.
    4. Aingeal aobhainn aingeal Dé cabraidh liom ar fead an lae. Bhíonn mé measg go saoireadh glú agus na leig don siabhal mé chuir a muadh.
    Ar maidin.
    5. A Iasa milis athaire cruaidh dobhairt