School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 11_051

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 11_051

1. Díol agus Ceannacht
    Ní biodh siopaí ró fluirseact sa t-sean aimsir. Ní raibh act trí no ceatrar go ceannaidh. Catal Ó Gallcobair agus Miceal Ó Gallcobair agus Padraig Seoigthe Ceannuigead na daoine na rudaí a gCatair na Mart, agus ins na siopa Tugad na daoine iarraid ar earraid eile agus biod na daoine ag ceannact tar eis an Aifrinn agus ná ní bhiodh leisge ar daoine na hearraid ac cheannacht tar eis an Aifrinn
    Ní bhiodh go leor airgaid ann fado agus tugad séad earraid ar earraidh eile. Bhiodh margadh ar siubal sa tsean aimsir. Tá séad ann fos bhiod cuile short dhá diol fado fataí plur mín bhuide mín coirce.
        1. trade
    Martán Ó Móráin