Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 11_040

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 11_040

Ar an leathanach seo

1. Dalog. Bionn sgata paistí in a seasam suas agus cúireadh (?) gasúr suas go dtigfig sé go dtí fice agus ceibe gasur a dtugfíd fice air caitfad sé an dalog a cuir air agus teigeadh na daoine eile a bhalach agus abruigeann an gasur sin
    Dalog o Dhalog ó bhaile go baile an meid ta 'sna coirneal beadh iseadh i gceart lár an tige. agus tigeann na paistí amac as na caoirneál agus nuair a cheapans sé daoine abruigeann sé fógra agus beireann (?) an duine sín an dalog dhó agus cuireann sé ar an ngasúr sin é abruigeann agus déanann sé sin an rud ceadna.
    Martán Ó Móráin
    Buaile an Ghleanna, Co. Mayo