School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 11_033

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 11_033

1. Oidhche na Gaoithe moire thainig sé sa blian 1839 - san geibreadh - agus sé an lá a dtainig sé Dia Mairt. Rinne sé go leor scrios. Leag sé go leór cainnib agus dúaidigh sé an ceann de go thigte. Dáirduig sé brúth iongantach rinne sé go leór baisteac indiaid an stormach béigean de go leór go na daoine reopaí a chuir ar na tigthe leis an cloigeann a coingeal ar an teach leagad go leór go na coicaí agus na cruaca. Tugtar Oidce gandal i gcor ait ar an oidce sin.
    Thainig storm iongantach trí blian ó shion. san earrac. agus sé an lá a dtainigh sé ná Dia h-aoine agus bhí aonac ar gob a Choire agus rinne sé go leór deocar act nior mharbhuig sé aon duine tart
    1. processes and phenomena
    Martán Ó Móráin