Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 06_031

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 06_031

Ar an leathanach seo

1. An Sionnach Bíonn a nead aige sa croch agus ag an fhairrge, bíonn sé amuig san oidhche ag guid cearcaí.
    Deir na sean-daoine dhá mbéadh dealg i lamh duine agas dhá gcuirfeadh treanga an-t=sionnaigh air bhéad se amuig ar maidin.
    An broc, Ainmhídhe beag is ead an broc, Tá sé iongantach láidir agus rín, bíonn se ag ithe fataí, bíonn a nead aige se croc
    An Girrfíadh, Tá an girrfíadh iongantach beag, bíonn se ag teact anuas sa bfóghmhar ag ithe coirce agus bíonn se ag míleadh agus ag dha shíneadh. Ritheann sé iongantach tapaidh Deánan sé a nead faoi bhéil
    Mártan Seoighthe
    Cnoc na Móna, Co. Mayo