School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 04_030

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 04_030

1. An Chuigeann.
    An Maistreadh
    Déann na daoine san áit seo maistreadh uair amain sa tseactain ins an ceantar seo. deanthear an maistreadh ins an cuinneog tugtar an caisin ar an áit caol agus tugtar an longhtí ar an maide a bhíonn ag na daoine ag deanadh an maistread tugtar cos an longhthí ar an cuid longhthí a beireann. Na mhrabh ar nuair a bhionn na siad ag deannam an maistreadh Timpeal [is]? uair a chlog a [?ns] siad ag deanam an maist[readh]? nuair a bionns an maistreadh deannta [agíe]? cuireann na mrabh uisce ar an cuineog agus glann siad é. Nuair a bhionns sé clanntaí guifeann se meas amaidh agus togeann siad an im le na lamha agus cuireann siad cruinn
    Brighid Ní Ghallachobhair
    An Corrán, Co. Mayo