School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 04_011

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 04_011

1. La le Brigide bíonn siad ag deanam croseanna le cocan agus piogaid teigeann duine amac ag an doras agus bruigceann muintear ar tige fosgluigid mar suile teigid ar mar gluaine agus lig isteac brigid.
    La le Padraig seacrmain rom bionn siad ag cruinead uibheacaí le h-aigaid La le Padraig cupla la roime sin. Cuireann na daoine seamrog go dtí a muintear n-aiteaca eile ar an 16 La deag cruinneas na daoine beaga go leoir seamrog le h-aigaid an la sin. Bionn ubh ag cuile duine sa teach isiod go leoir feoil acu ar an deinear agus sin e an am a bionns siad posadh.
    An carriugeas bhios go leor iasc an am sin.
    Brighid Ní Ghallachobhair