School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 20_018

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 20_018

1. (continued from previous page)
    Ní bhiodh leath-doras ar bith aca acht an cliabh. Bhiodh moin agus giumhaise mar adhbhar teine aca. Bhiodh coinnle aca mar solas. Bhíodh na déanta de giumhaise aca. Deanamh siad coiunnle de gheir caoirigh agus de géir gabhair agus de giumhaise.
  2. I baile Phollraithnigh tá mé in mo chomhnuidhe. Tá sé i bParoiste Acla agus i barúntacht Burrishoole. Tá trí go leith scor tighthe in mó cheanntar agus bhí sé tighthe ann fadó. Bhiodh tuighe ar na tighthe fadó. Tá sclataí ar an cuid is mó des na tighthe anois. Tugadh an t-ainm sin ar an áit mar tá poll mór agus tá ratnigh ag fás ann. Tá go
    Poll Raithní (Sweeny), Co. Mayo
    Tomas Ó Ceamarcaigh