School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_101

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_101

1. (continued from previous page)
    ar Domnaill. Léim an maide isteach ina lámh agus d’imtig sé. Ó arsa a mhathar ceard tá déanta agat. Dubairt Domhnaill leiti toban a fhághail agus na bá a blaon isteach ann. Rinne sí sin agus rinne siad lán tabán leithi agus ghlaoic Domhnaill isteach ar na daoine agus d’it siad a saith. Bhí siad baoideach do Domnaill.
  2. An Maistreadh :- 4-11-1938
    Tá cuinneóg againn sa mbaile. Tá sé dhá throig go leith ar aoirde. Tá sé troig ar leitead sa bharr agus troigh go leith ar leitead sa tóin. Tá sé i ceithre go leit scor bliadhain déanta. Loinithe agus clár
    Tomás Ó Ceamarcaig