School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 18_012

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 18_012

1. (continued from previous page)
    móra. Tug síad cúpla fear go dtí Maol-Raithnigh uair amhain agus bhí síad dul dá loscadh ach i beag go raibh saraint abhí ag amharc ortha. Thadaidís isteach go dtí na tighthe go bfeicidís an mbhéadh saigdiúiri ionnta. Bhíodh na píltéiri ag innseacht do na daoine claranna admuid a chur ar na fuinneóga agus málaí san caoi nach bfeicradh na dubh - thronaigh iad ins na tighte. An g=fear atháinigh go dtí an Chaiseal bhí scoil aige i mbonn a chaoirigh. Is é an t-ainm a bhíodh air nó scoil bhonn an choirigh. Bhí go leór mainstreacha aige in Acaill. Tá sé sgathamh maith
    Cáitlín Ní Sheóighte