School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_072

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_072

1. (continued from previous page)
    agus bíonn dath ghlas, agus dath breach. Rúntaí bíonn dath dubh bhreac agus dubh ortha. Deirtear mar dhóigtear duine agus rón abheith caillte deirtear go bhfuil leigheas nsan ola a tigheas tugtar ola rúin ar an ola sin madad uisce. Bíonn dath dubh agus ban ortha sin. Má dhéanfadh duine ar bith tada as bealach ortha d'itead sé é. Dubhairt Seosamh Ó Piathain go bfachfaidh sé. Madad uise, péistí, agus runtaí. Tá ainmidhte a bhíos i bhfolach i bfeidil saidhbhris. Bhí each uisce i Loch Árd uair amhain. Aon uair chuir fear srathar ar an chionn seo tá amhain ag chuir amach leas. Nuair a leig an fear amach é tráthnóna d'imtigh sé go dtí an
    Cáitlín Ní Sheoighe