School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_069

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_069

1. (continued from previous page)
    síad é agus casann síad le casúr. Nuair abhíonn sé fuar cuireann síad ar chos an chapaill nó an asail. Déanann síad na báid mar adhéanadh síad é anois. Dhéanfadh síad na geataí as adhmad chuireadh síad dhá clár in a sheasamh agus chuiridís clár eile ó thaobh go taobh agus chuiridís tarnaí ann chun é a congbhal Daingean docht. Ní bhíodh ná ceathaí acu san am fadó mar atá anois. Mar tá an talamh bocht fluich agus ró chlocach. Dhéanaidís na Dhroilleannaí le spáid. Thógaidís lán an spáid de chré agus leagadh síad ar an talamh é agus bhíodh síad ag siubhal mar sin go mbéad sé déanta acu. Dhéanaidís
    Cáitlín Ní Sheoighe