School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_059

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_059

1. Tá sé tailliúr san phárróiste anois. Oibrigheann síad in a mbaile agus in a dtigh féin. Ní gnáthach leis éadach abheirt san teach aige le díol. Duine ar bith a bhíos cuiligh éadaigh le déanamh aige ceannuigheann sé a t-éadach san siopa agus tugann sé dó'n tailliúr é agus déanann seisean an cuiligh dó. Ní caitheann na daoine go léir cuilteacha na h-áite de gnáth. Acht caitheann go leór acú cuilteacha cuid de na daoine cuiltreacha córda agus tweed Cniocáltar stocaí san áit. Tugtar anuas na caorigh ón chnoc agus bearann na daoine iad annsin an olann a