School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 16_065

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 16_065

1. (continued from previous page)
    gréin ag dul síos fuithe deirtear go mbíonn droch uair le teacht chugann. Nuair abhíonn gaethe laidre faoi an gréin deireann na sean daoine go mbíonn baisteach air. Nuair a bhíonn na sgamall af rith fríd a chéile deirtear go mbíonn droch uair le teacht. Nuair a bíonn go léor faoileóga le feicéal ins na pairceanna deirtear go mbíonn soirm le teacht. Nuair a béas tuar cheatha ar an taobh ó thuaidh deirtear go mbhíonn baisteach le teacht chugann.
    Nuair a thuiteann go léor súithe anuas san teine deireann na sean daoine go mbeidh baisteach againn sul i bfadh. Nuair a fheictear an toit ag dul suas díreach san speir deirtear go tu bhíonn nair mhaith le teacht. Chuala me nuair a bhíonn droch-uair le teacht bíonn garaidhe thart ar an gaelaigh. Nuair
    Cáitlín Ní Sheoighe