School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_007

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_007

1. (continued from previous page)
    agus cíor agus éadaig agus broga. Fanann síad seachtain linn. Bíonn malaí móra leathar leobhtha ar a ndruim. Bhíonn failte rompa. Codhluigeann síád i seomra beag ins an teach. Bíonn biadh leobhtha cor uair agus uaireannta eile tagann muinntir an tighe biadh dóibh. Bíonn síad ag iarraid déirce cor uair. Is é deírce na rudaí a thugann muinntir an tighe dóibh nuair a bhionn síad ag imtigheacht uatha.
  2. Is é Diarmuid Ó Gallachobhair ainm duine de na Tighearnaí talamh a bhí ann fadó. Éamonn O Ghallachobhair, Diocans agus Miceal Í Ghallachobhair. Bhí an chead duine ar na Sraithin