School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_002

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_002

1. (continued from previous page)
    Sa pharróiste. Is cuimhne le daoine duine do Chailleadh ag taibh an chairn. Cailleadh fear ag taobh an chairn cloch sin oidhche amháin. Tá casáin Aifrinn sa pharróiste agus téigeann a lán daoine go dtí an Aifreann fríd na casáin go foill. Tá an chuid is mó de na chasain ag dul fríd na garrantaí.
  2. Tá ceann aca i GCloch Mór, Ta ceann eile in Acaill beag. La ceann eile i Gcaoil agus tá cheann eile i Sliabh Mór. Tugann daoine cúirt ortha laethannta áirithe. Téigeann a lán daoine go dtí na toibreacha i mí na Marta. is iad seo na paidreacha a deireann síád. Deireann síad trí Ár n-athair agus trí paidreacha ag mathair Dé Teigeann síad thart
    Áine Ní Ghallachobhair