School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_067

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_067

1. (continued from previous page)
    cuireann se an dallog air agus bionn se ag iarraidh na paisti eile a cheapadh agus nuair a cheapann siad duine caitfidh se an dallog a chur air. Bionn siad ag imirt mar sin ar feadh sgatamh agus nuair a bionn siad go leir ceapai ag a cheile stopann siad.
  2. Is iad na cupogai, na creactai agus na cradan. Ta na cupogai go h-olc le h-agaidh an choirce agus nuair a bhionn na feil imeiri ag gearradh an choirce piocann siad na cupogai amach as. Deirtear muna ndeanfadh se sin go mbeadh droch sil aca an bhliadain dar gcionn