School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_015

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_015

1. (continued from previous page)
    Is minic a chonnaic duine ag marbadh chóinín agus a thabhair abhaile leis é agus a bhruith. Ta cluasa geara ar an cóinin agus clogann bheag. "An Madadh Uisge". Comhnuigheann an madadh uisge ins an fairrge agus taghann se aníos go barr an cladaig cor uair. Tá ruball fada air agus cluasa fada. Is maith leis an madadh Uisge an uisge agus sin é an fáth go mbíonn sé in a comhnaidhe san fhairrge. Ólann an madadh uisge na fairrge agus itheann se iasg agus éanacha beaga agus móra. Bíonn faithchíos ar pháistí óga faoi an madadh uisge bíonn na sean-daoine ag rádh go n'itheann an madadh uisge paisti óga ag cur faithchíos orra.
    Áine Ní Ghallachobhair