School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_012

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_012

1. (continued from previous page)
    chun a toighe é. Léig sé an sionnach i lár an urlár agus thosuigh se ag ól a chuid tae. Nuair a bhí a chuid tae oltai aige d'imtigh se suas go dtí an seomra agus nuair a thainic sé anuas bhí an sionnach imtigh amach an doras nuair a tháinic sé anuas bhí se ag ceapadh go raibh an sionnach marbh ach ní raibh. An gabar. Chuala me m'athair ag rádh go mbíonn an gabhar shuas ar an cnoc agus gheivheann na daoine thart annseo bainne ó'n ngabhar. Na daoine Nach mbíonn mórán boinne aca téigheann síad suas go dtí an cnoc agus bligheann síad iad. Ólann síád é in a gchuid
    Áine Ní Ghallachobhair