School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_077

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_077

1. (continued from previous page)
    gcaitfeadh sé imtigheacht go dtí sasannaigh agus airgead a saothrughad do fein ba cuma leis a gcailte é. Chuaidh se go sasannaigh lá ar na mharach agus é go dona bhí sé an uigneach agus bhí sé níos measa nuair a bhí sé go done. Nuair a chuaidh se go dtí an tir sin bhí se beagán ní bfearr agus chuaidh sé i gcionn oibre.
    Nuair a bhí se seachtmhain thall chuir sé ceithre phúnt chuig a bhean agus fuair sise biadh do na páistí agus duiti féin. Bhí an fear i Sasannaigh ar feadh na bliadhana agus ag cur airgead abhaile chuig na daoine sa teach. Tháinic an fear abhaile ag an Nodlag agus bhí a bhean agus na páistí
    Áine Ní Gallacobhair