School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_076

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_076

1. (continued from previous page)
    ní ba mó agus bhí sí comh maith leis na daoine a riunne clampaí de. D'innis sean-duine dom gur raibh se go dona bliadhain amhain agus nach raibh sé abalta imtigheacht go sasanaigh bhí sé in an droch chaoi ar fad ní raibh airgead aige le plúir a ceannacht agus ní thiubhradh fear an t-siopa tadaí do mar bhí a lán airgead le tabhairt aige do agus bhí faithchíos ar fhear an t-siopa nach bhfuigeadh sé an t-airgead choidhthe. Bhí fáithchíos ar an bhfear a bhí go dona go bhfuigeadh a chuid páistí agus é féin agus a bhean bás leis an ocras agus ní raibh fhíos aige céard a dheanamh sé. Ar deireadh dubhairt sé le na bhean go
    Áine Ní Gallacobhair