School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_064

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_064

1. (continued from previous page)
    deanamh gleo iongantac mór ag fad. Chuala mé go mbíonn báisteach le teach nuair a bhíonn na creabhair beaga bíonn thar san spéar sa trathnóna agus iad in aice le na chéile.
    Deirtear go mbíonn uair mhaith le teach nuair a bhíonn an choileac in a seasamh ar leic an doruis agus i ag amarch amach agus deirtear go mbíonn droch-uair le teach nuair a bhíonn sí in a seasamh taobh istigh de'n doras. Deirtear go mbíonn báisteach le teach nuair a thagann an gréan amach agus e a bheith ag cur sul a dtiocfadh sí amach. Deirtear
    Áine Ní Gallacobhair