Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_060

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_060

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    droch uair le teacht nuair a bhíos an tuar cheatha ó tuaid go mbíonn uair mhait le teacht agus deirtear nuair a bhíos sé le feiceál ar maidin go mbíonn uair mhait le teacht. Chuala mé go mbíonn baisteach le teacht nuair a bhíos an tuar cheatha le feichéal sa tráthnóna. Chuala mé na daoine ag rádh go dtugann an ghaoth anoir stoirm leithi. Tugann an ghaoth an n'deas a lán báistig leithi. Chuala me go mbíon uair mhait le teacht nuair a bhionn an fhainleoig ag eiteál go h-árd sa spéar. Deirtear nuair a bhíos an fhainleóg shuas ar mullach crainn ar maidin go mbíonn
    Áine Ní Gallacobhair