School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_055

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_055

1. (continued from previous page)
    sin. Bhiodh na fir ag rasáil ar na caiple in ndiaidh an phósta. Bhíodh féasta mór aca ins na tighthibh nuair a phosadh duine ar bith, bhiodh muinntir an tigh a glanadh an teach agus ag dathadh na ballaí agus ag glanadh na bhfuinneóga roimh oidhche an bainnis. Chuala mé go mbíod na daoine ins an dteach na bainnse go dtí an mhaidhin in na dhiaidh sin agus bhíod síad ag canadh amtáin agus ag rith nuair a bhíod síad ag dul abaile. Bhíod cuid de na mná ar chulaibh na bhfir ar na caiple ag dul go dtí an Aifrean agus ag teacht ar ais ó'n
    Áine Ní Ghallchobhair