School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_053

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_053

1. (continued from previous page)
    deas agus cuirtear fáilte mór rompa bíonn síad ag damhsa agus ag déanamh ceol agus bíonn spórt mór ag na daoine eile ortha. Bíonn na buachaillí tuighe gleasta in eadach bán agus bíonn h-ataí déanta de tuighe ar a gcinn agus anuas ar a n éadanacha. Chuala mé go bposadh na daoine eilig san am fadó thart ar an Nodlagh. Ní bhiod cóisire ar bith aca san am fadó. Ní bhiod na mná ar culaibh na bhfear ar na capallaibh tar éis an phósta. Ní ceart eadach na lánamhan a nighe lá an phosta. Bíonn na lanamhan gleasta go deas lá an phosta
    Áine Ní Ghallchobhair