School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_052

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_052

1. (continued from previous page)
    agus tugtar airgead uaireannta eile. Ní dheantar moran cleamhnaisí i mo cheanntar. Chuala me na sean-daoine ag rádh gur mí amail an rud posadh nuair a bheidh sé ag déanadh báistig má phosann ní bheid an posadh déanta i gceart. Dubhairt na sean-daoine liom go bhfuil fhíos aca o na sean mathracha agus o na sean n-aiteacha faoi an am a phosadh na daoine ins na tightibh dubhairt síad go mbíodh spórt mór aca agus dubhairt síád comh maith go posadh síad fadó. Tagann a lán buachaillí tuighe go dtí an teach i na mbíonn an bhannais agus bhíonn síad gleasta go
    Áine Ní Ghallchobhair