School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_021

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_021

1. (continued from previous page)
    é.) Carraig na róna. Rón mór. an - t -ainm tá an t-uishe. "Loch na mbreac bhfiadháin". (Lios Bheag". ) an - árd. "Lios Mór". tá sé in aice an bhothair. "Líos Leathan". Bhiodh fear darbh ainm Tomás (in aice na leasa) "Lios na gcaoraigh. a lán caoraigh.
    ceartú
    Bhíod a lán lachain fiadhana ann. logán nangleann ndubh. Tá sé i lár puill. marbhuigheadh é. Lios beag. in aice an leasa
  2. "Lios Buidhe" Báisteadh an t-ainm sin air mar gheall ar go bhfuil sruthán ag rith in aice an leasa agus tá dath cineál buidhe . (air an t-uisge)