School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_011

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_011

1. (continued from previous page)
    sin ar mar (thuit duine anuas (ó bharr an carraig agus bhí an duine marbh.) "Carraig Leathan" Is é seo an fath a báisteadh an t ainm sin ar mar tá sé an leathan. "("Carraig na runa") Chuala me sean-daoine a rádh gur tugadh an t ainm sin ar mar bíonn (run mhór) in a shuide shuas ar an charraig sin. "Carraig bheag" Bháist na seandaoine (ann t ainm) sin ar mar tá sé ann bheag. )"Charraig na geamha fiadhain" Báisteadh an t ainm sin ar mar bíonn a lán géamha fiadhaine thart ar an charraig sin. "Carraig sgoilte" Is e seo an fáth a báisteadh an t ainm sin ar mar tá sé sgoilte in a lár
    Áine Ní Gallchobhair