School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_053

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_053

1. Ní raibh acht cúpla siopa ins an ceanntar seo fadó. Is i mBaile Uí Fhiacáin a gheóbhfad lucht na siopaí na rudaí a bhíodh siad ag díol. Ní bhíodh airgead go flúirseach ag na daoine fado. Mhalartuigidís a lán earraidh lé chéile fadó. Cur i gcás da mbéad caora ag teastáil o dhuine agus b'eidir go rabh asal óg ag an duine sin nach mbéad ag teastáil uaid. Tabhairfeadh se an tasal do an duine eile agus bhféarfadh seisean an chaora do. Is minic nuair a bhíod duine bocht ann racad se lá ag obair do duine le h agaif mine no
        1. trade
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh