School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_031

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_031

1. (continued from previous page)
    san mhias fíor uisge é. Bíonn siad dha oibriughadh suas go dteigeadh an salann tríd. Fághann siad sgian ghéar agus bíonn siad dha sadhad tríd an ime agus má bhionn salachar ar bith ann feicidh siad é ar an chuid ghéar de'n scian. Gheibheann siad plata mhór annsin agus deineann sé miosgain de'n im nuair a bhios an bainne bainte as.
  2. Tá sé táilluír ins an pharróiste seo ar fad. Oibrigheann siad i siopa beag ina mbaile féín de gnáth agus bíonn éadach aca sa teach lé díol. Éadach siopa a bhíos aca. Nuair a bhios culaith ag teastaíl ó dhuine níl air acht a
    Áine Ní Ghallacobhair
    Rosie Ní Ghallacobhair