School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 05_016

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 05_016

1. (continued from previous page)
    ardán an Mhanraigh Mar gheall ar go raib marrach Déanta ar a mhullach Ardán Máire mó Ardán an tsrútháin big in aice an t-srutáin big. [Logan an charraigh moir] i lár an lorgáin carraic na páirce móire. i lár an chladhaigh. carraig an ghearrfaidh Carraig an Lorgáin móir [i lár na lorgáine móire] [Carraig na locha buidhe] i lár na lóca buidhe loch na páirce móru. cuma. cuma. cuma. [lóch na lochaine mbeaga] Sidhe na raithneach mur gheall ar go mbíonn ruithneach ag fás thart air gach bliadhain Sidhean Bó goidre Dubhairt sean daoine lion gurbh é an fáth a bháist na seadaoine an tainm sin ar an usidhe mar cailleadh bó ardhuine agus bhí chuile duine ag rádhgur isteach sa lios ar cugadh í lorgán na locha móire.