School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_013

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_013

1. Bhí Rí ann fadó agus bhí mac aige agus nuair a bhí sé mbliadna d-aois.
    Chuir sé ag Coláiste é agus nuair a bhí ag dul ag an gColáiste. Dubhairt an Maigistir leis nach bfhaca sé aon sgolaire ariamh a bhí chomh maith leis.
    Acht aon sgolaire amháin eile dfiafhruigh sé don (i) Mháigistir cen t-ainm-a bhí ar an bfear sin dubhairt an Maigistir nach raibh fhios aige ce t-ainm a bhí ar. Acht go bé an leas a bhí ar Mac Broinne na Bó Brice. Chuaidh sé abaile go dtí an Rí. Bhí an Rí imthigh amac ag fiadhach luigh an mac síos ar stol agus leig osna as. Chuala a Rí an osna sin míle beala on áit. Nuair a sroic an Rí an teach dhfiafruigh an Rí do ceard a bhí ag deanad imnidhe do anois. Dubhairt sé go sé
    Séamus Ó Gráinne