School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_005

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_005

1. (continued from previous page)
    an diabhal. Acht níl aon airgheadh agam. Acht nach feidir leat-sa píosa leat-cronach a dhéanadh dhíot féin is féidir. Rinne an diabhal piosa leath-chrónach de féin agus bhuail an gabha síos i na sparán í agus níor fhéad sí imtheacht as sin. Sa leabhaidh sa n-oidhche chuir sé an sparán faoi an bphiliúr agus bhí an diabhal ag criatheamh na slabhraí thíos sa mála. Dfhiafruigh an bhean dhe céard a bhí ag déanadh torainn A is gearr a bheas sé ag déanadh torainn arsa an gabha. Amach leis sa gceardca agus leag sé an sparán ar an inniúin agus thosuigh an diabhal ag sgréachaighil agus ag iarraidh é leigint as agus nach mbacfadh sé go brádhach aríst leis. Leig sé as é agus nuair a fuair an gabha bás chuaidh sé go dtí na flaithis.
    Dubhairt an fear a bhí ar an doras nach raibh aon ghlacadh leis mar gheall ar
    Séamus Ó Gráinne