School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_004

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_004

Bhfuil tú réidh anois a déir an diabhal
    Ó táim a déir an gabha acht mo lámha a nigheacán seo cathaoir duit agus suidh síos no go mbheidh mé réidh. Nuair a síl an diabhal eirghe bhí sé greamhuighthe don cathaoir o leig as seo mé a deir an diabal agus tiubhraidh mé an oiread ceadna duit aríst agus tríaill seact mbliadhna. Tosuigh an diabhal ag deanadh no go raibh na seacht mbliadhna thuas aige. Tháinig sé roimhe in avenue iar gcúl. Tá tú am anois a deir sé gabh ar ma dhruim go beo. Chuaidh sé ar a druim go) agus nuair a bhí sé ag dul thar theach ósta ó Muise céád slán don tsean tsaoghal. Cen fáth a ndeir tú é sin arsa an diabhal. Ó muise arsa an gabha níl aon lá ariamh a ndeacha mé thar an teach seo nach dtiocfhainn isteach agus bheadh deoch agam. Agus nach féidir lead dhul isteach anois freisin arsa
    Séamus Ó Gráinne