School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_001

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 13_001

1. (continued from previous page)
    Bhí gabha dubh ann aon uair amháin agus tháinic an Spiorad Naomh go dtí é lá agus díafruig sé dhe a bhféadfadh sé iasacht na mbuilg a thabhairt dho go ceann tamaill, go raibh dhá bhean aige agus go gcaithfeadh sé aon bhean amháin a dhéanadh asta. Dubhairt an gabha go dtiubhradh
    Fuair sé an dá bhean agus chuir sé síos sa teineadh iad nuair a bhí siad dóighthe thug sé amach na cnámha agus leag ar an inníuin iad agus bhuail sé buille den ord orra agus rinne sé bean óg asta. Nuair a bhí sé réidh dubhairt sé leis an ngabha go dtiubhradh sé trí ghifte ar bith dhó a díarrfadh sé air _ dá mba grásta é go raibh sé le fágail aige. Díarr an gabha na giftí seo _ aon duine a
    Séamus Ó Gráinne