School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 09_007

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 09_007

1. Bhí fear agus bean ann fadó agus bhí siad ina gcomhnuidhe in aiche le lios. Aon lá amháin bhí táilliúr ag dul thart agus diarr sé lóisdín ortha. D'fan sé sa teach an oidhche sin. Bhí aon pháiste amháin aca agus ní raibh sé acht aon bhliadhain amháin. D'fan an táilliúr sa teach uaidh sin amach agus bhíodh sé ag tabhairt aire don pháiste. an fhad agus bhíodh an fear agus an bhean ag obair ins na páirceannaibh. Aon lá amháin thug an táilliúr faoí deara nach raibh an páiste ceart go mbíodh sé ag rádh rudaí nach raibh sé fhéin indhon a thuisgint. Annsin dubhairt sé leis an athair é agus bhí seisean ar buile leis. Aon lá amháin chuir an táilliúr an páiste a chodhladh agus
    Sorcha Ní Chúláin
    Máire Ní Chúláin