School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 03_020

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 03_020

1. Bhí fear ann fadó agus bhí sé án bocht bhí lan tigh de paisde aige agus ní raibh sé in-dan iad a thóghaile. Chuaidh sé go dtí an Sagart poraiste le airigid a fagaile uaid. Dubhairth a Sagart gur go dona a bhí sé féin n-dan maireachtal gan tracht air-san. Thainic an fear bocht aige arist tar eis seactaine acht dubhairt an Sagart leis gan theacht arist no nach d-tiocfad sé abaile beo. Chuaidh sé ag protasdun le airgid fagáile uaid. Tug an protasdun airgid dhó agus dubairt sé leis da dteastocad tuile uaid a teacht aige arist. Dubairt an Sagart leo gan beanu dhó ar an mbhotar. Tar eis tamaill caillead an fear
    Uáitéar Ó Gráinne
    Uáitéar Ó Gráinne