School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 10_015

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 10_015

1. (continued from previous page)
    annsin d'fhan an póilí annsin. Rith sé abhaile agus ní raibh sé acht a baile nuair a cailleadh é agus níor mhair an bheirt eile i bhfad. An nuair a tháining an Póilí abhaile dubhairt sé "tá mé réidh", tháinig an bheirt agus eile ar cuaird chuige an oichche na dhiadh nuair a (?) cialadh siad é bheith go dona agus bhí brón mór orra nár fhan an triúr ca dhá faire. Acht chuaird an bheirt eile ag iarradh an sagairt agus nuair a tháinig an sagart dubhairt sé cúpla paidreacha annsin d'innis sé dóibh gurb iad na sideaghai theangmhuigh leis. Nuair a bhí ola dheidhearnnach air chuaidh sé abhaile arís. Acht sheachtmain na dhiadh fuair dara mor bás agus an lá na dhiadh fuair Micil bán bás.
    Micil uafásach taigh Séamús.
    Micil Ua Fáthartaigh