School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_047

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_047

1. (continued from previous page)
    agus tháinigh ceó. Bhual an fear deiridh a mhaide faoí storán agus bhris sé é. "Tá muid go dona anois " a déir sé. Thug an fear tosaigh a maide féin dhó is bhíodar ag imtheacht leo. Sa deire ag dul amach a bhíodar is tháinig an oidhche. Cheapeach an trúir aca nuair a labharadh an chailleach dubh S a aill gurbh é an deireadh sí ná é seo, "Don't go farther". Déireadh siadh le céile é sin, gurbh é sin a bhíodh sí ag rádh go cionnta. Ar deire ghlan an ceo is táinigh siad i dtír sa gcroimbéal. In an deirnéir lá'r na bháirenach cuaidh siadh siar is cuir siadh amach an corrach as, Ís thug siad anuas go Tráigh Teach í. Ni raibh morán bródh orta an lá sin.
    Máire Ní Fláithbheartaigh
    Ceathrú an Lisín, Co. Galway