School: Baile Mhúirne (Cailíní)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    ba bhreághtha dá'r airig aoinne riamh istig ann. Do stad sé ar an mbóthar ag éisteacht leis an gceol.
    An neomat san do rug púca air. Do bhí dhá adharch mhóra ar an bpúca agus ba dhóich leat gur leath-lagha iad do bhíodar chómh mór san.
    Dubhairt sé le Sean go gcaithfeadh sé dul isteach sa lios in-aoin-fheacht leis. Do chuaidh an púca agus Seán isteach sa lios agus do bhí lán a tíghe de phúcaí agus ceann amháin aca ag seinm cheóil agus do bhí an cuid eile aca ag rinnce.
    Dubhairt Seán leo go rabhdar go h-ana mhaith chun rinnce agus dubhairt an púca a thug isteach é leis dá mba mhaith leis bheith 'na rinnceóir chómh maith leo nách raibh le déanamh aige ach tosnúghadh ar rinnce leó.
    Do thosnuig Seán ag rinnce leo agus ní tuisge a thosnuig sé ag rínnce do fuair sé amach go raibh sé chómh maith
    Cáit Ní Shúileabháin
    Baile Mhic Íre, Co. Cork