School: Ceathramhadh-an-Uisge / Carrowniskey (roll number 8719)

Carrownisky, Co. Mayo
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0137E, Page 07_005

The Schools’ Collection, Volume 0137E, Page 07_005

1. Cúpla lá o shoin bhí fear o Ruadhánat ar chuairt in mo shrait baile féin. Bhí sé ag chuairt ar feadh na h-oidce agus annsin bhí air dul abhaile. Ní raibh a theach acht leath mhile uaidh agus ní raibh aon faitchios air. Nuair a bhí sé ag dul treasna an abhann a bhí ag rit i lár mo srait bhaile tháinig sé suas leis an ait darb ainm do Aille Gullin a bhí taob thoir de'n abha. Do cuala an Fear bhean sidhe ag seinm ceoil. Tháinig faitcios mór ar an bhfear agus rith sé sé abaile agus bhí áthas ar an bhFear nuair srioc sé a teach Féin. Maidin lá ar na bharach nuair d'éirigh se chuaidh sé isteach i dteach comursan agus dubhairt na daoine do bhí ann go raibh
    Séamus Ó Filibín
    Pádraigh Jordan