School: Ceathramhadh-an-Uisge / Carrowniskey (roll number 8719)

Carrownisky, Co. Mayo
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0137E, Page 06_007

The Schools’ Collection, Volume 0137E, Page 06_007

1. Uair amháin bhí fear ag teacht ó Cathair Na Mart. Bhí sé ah marcaidheacht ar chapall agus bhí sé sugach. Nuair a bhí sé ag dul thar reilig thainig beirt ban roimhe ar an mbóthar. D'fiafruigheadar air a dul isteach 'san reilig. Chuaidh sé, agus chonnaic se fear beag 'na shuidhe ar cheann uaige do bhí ann. Chuaidh an beirt fhear go dtí uaigh eile agus do thógadar cloch mór as. Taréis sin do thógadar an cómhra as an uaigh agus do chuireadar i n-uaig eile é. Bhí an obair sin go h-an cruaidh do'n fhear a thainic isteach acú. Bhí ar an bhfear do bhí sugach geall a dhéanamh nach innseóchadh sé an
    Mícheál Mac Ceoinín
    Séamuis Ferins