School: Doire / Derrew (roll number 14624)

Derrew, Co. Mayo
Caitlín Bean Uí Maolalaidh
The Schools’ Collection, Volume 0092H, Page 06_008

The Schools’ Collection, Volume 0092H, Page 06_008

1. Bhí lanamhain óg inachomhnuidhe ins an gceanntar seo fado agus Maire a bainm dom bhean agus Seán a bainm don fear. Bhiodh an fear ag obair amuigh ins an hgort agus bhiodh an bean ag tabhairt aire do tigh. Bhjí siad an laghach le chéile act mo léan bhí bean ins an comhursnact agus síl sí rud eicínt a dhéanamh a deanfaidh troid eatorra. Chuaidh sí chuig an bean lá amháin roinh am dhinnéir agus suidh sí sios ag cainnt go dtí cupla uaire tareis an dinnear agus níor mhaith leis an bean dul amach cun glaoidh isteach ar a fear agus an bean eile a
    Séamus de Búrca
    Kilfaul, Co. Mayo