School: Cill Chláráin, An Fhiacail

Kilclaran, Co. Clare
Ss. Ó Muineóg

1. (no title)

Bhí fear in a chomhnuidhe annseo timcheall seachtmhódh bhlian ó shion agu sníor chaith sé aon bhróg riamh agus an t-ainm a bhí air Micheal Mac.

Bhí fear in a chomhnuidhe annseo timcheall seachtmhódh bhlian o shion agus níor cháith sé aon bhróg riamh agus an t-ainm a bhí áir Miceal Mac. Leathar a Bhuidhe a thugadh air mar léas ainm.
    Ní caitheann leanbhaí aon bhróg ortha ar fuid an t-Samhradih agus an Fóghmhair san áit seo.
    Déintear agus deisightear bróga san áit sin. Deireann Padhraigh O'Bradaig Leaca an Eadan iad. Gréasaidh le sinn searact do b'eadh é.
    Bhí greasaidhe in a comhnaidhe in aice le Míceal O'Maolomhnaigh Cill Clarain. Bhí leachain aige. Bhí sé in-a chomhnaidhe ann ochtmhadh blian o síon. Túgadh Leachan ar an boithrín idir Cill Claráin agus Gleann Bhanbh ón am sin.