School: Cill Chláráin, An Fhiacail

Kilclaran, Co. Clare
Ss. Ó Muineóg

Bhí Sagairt Paroiste in BhFiachaill timcheall seachtmhagha bliadhna ó shion.agus an t-ainm do bhí air an t-athair Dore .Do bhí an clog briste insan seipéál lá agus bhí fir ag deisiú é agus bhí an sagart ag cabhrú leo.Tháinig amadán sios an bóthar agus do ghlaodh an sagart air agus dubhairt se leis "Tar anseo a Sheáin agus chuirfimid do íomhaigh ar barr an chloig thighe .
    Dubhairt Seán "Thank ye Sir put Patsy on it."Col ceathar do'n sagart dob-eadh patsy agus amadán criochnuighthe dob'eadh Patsy.Fuair an sagart a fhreagra.
  2. Sgéal eile.
    One time a woman had a pet goat and she got sick.The woman went to the Priest and she asked him what would she do.He told her to run around the goat three times and every time she would come near the goat to say "If you (will live) are to live you will live and if you are to die you will die and you are no loss whether you live or die."The third time she ran around the goat she got better and went out in the field again.
    Soon after the priest got sick and there was a lump in his throat and the woman went to see him and she ran around the bed three