School: Dún Átha, Carraig an Chabhaltaigh

Doonaha, Co. Clare
Ed J. Headtromóin

1. (continued from previous page)
    The vagrants of the district now are Faulkiners, Caseys and Cartys who are intermarried and thrive on "hard-luck" stories, sale of laces,camphor-balls and an occasional debauch.
    "Bully" Nevin:
    An ex-soldier, songster and wit but in-offensive six footer. Killed while riding un-invited on the running board of an automobile a year ago.
  2. Bhí fear ag gábhail thar Lios ag Liam Ó Dubháin (Dún Átha, Cill Chaoidhe) um meadhan oidhche nuair chonnaic sé solas istigh ann. Do bhí an solas go h-iongantach geal agus d'feadfadh sé an ceanntar go léir d'feiscint leis. Nuair bhí sé in aice leis an Abhainn Dúin Átha d'imthigh an solus as radharc acht nuair a bhí sé in aice le na tigh féin bhí an solus le feiscint i lios eile le Séamus Ó Loideáin agus nuair a bhí sé ag dul isteach sa tigh bhí an solus ar chnocán lámh leis.
    Lios Maguine: feach an sceal fé ór i bhfolach ann (leath-5)
    Lios na Falainge sa Tulach Ruadh. Is ann a ghoid
    Ceithearnach a' Chuibhrinn an cailín (inghean an Iarla Sligighe) ó na Sideóga (féach leathanach -78)
    Tomás Ó Coileáin
    Doonaha, Co. Clare